captura de pantalla-2016-10-23-a-4-16-28-am

Els lleopards de les neus estan a la vora de l’extinció. El canvi climàtic i la invasió humana han destruït els hàbitats d’aquests majestuosos grans gats.





Aquí hem reunit aquesta col·lecció d’algunes de les nostres fotografies preferides de lleopards de les neus per recordar-vos que, si les coses no canvien, aviat podria ser tot el que tenim d’aquests increïbles gats salvatges.

shutterstock_264033983



Feu clic a continuació per veure les fotos ...

[nextpage title = ””]



shutterstock_232837567

shutterstock_231698917



shutterstock_176287487

[nextpage title = ””]



shutterstock_148182098

shutterstock_144954394

[nextpage title = ””]

shutterstock_137377322

shutterstock_133248782

[nextpage title = ””]

shutterstock_131247371

shutterstock_115538947

[nextpage title = ””]

shutterstock_110048756

shutterstock_101665477

[nextpage title = ””]

shutterstock_96269477

shutterstock_85986046

[nextpage title = ””]

shutterstock_80945782

'Es necessita una acció urgent per frenar el canvi climàtic i evitar una degradació addicional de l'hàbitat del lleopard de les neus, en cas contrari, el' fantasma de les muntanyes 'podria desaparèixer, juntament amb el subministrament d'aigua crític per a centenars de milions de persones', va dir Rishi Kumar Sharma, WWF Global Snow Leopard Leader, que coordina la primera estratègia mundial de WWF per conservar les espècies icòniques. Obteniu més informació sobre els esforços de la WWF AQUÍ .

'A través de GSLEP, els governs de tota la serralada del lleopard de les neus s'han compromès amb valentia a potenciar les seves comunitats més remotes i sovint les més vulnerables per construir la resistència dels paisatges d'alta muntanya', va dir Kate Newman, que dirigeix ​​el projecte AHM. 'Amb USAID, treballem en comunitats d'alta muntanya i' passarel·les 'situades a la vora del massís del lleopard de les neus per adoptar activitats sostenibles i intel·ligents en el clima que beneficiaran tant les persones com la natura.

shutterstock_79882918

Segons els investigadors, hi podrien quedar 'tan sols 4.000 lleopards de les neus a l'alta muntanya asiàtica, i el seu nombre continua baixant'. Les xifres s'han reduït 'fins a un descens del 20% de la població en els darrers 16 anys i han deixat l'espècie amb prou feines penjada en molts llocs'. Esperem que els esforços de WWF i d’altres organitzacions puguin ajudar a evitar la pèrdua d’una de les criatures més sorprenents i misterioses que mai hagin recorregut el planeta.

FES CLIC AQUÍ per veure el primer vídeo conegut d’un lleopard de les neus caçant una cabra de muntanya.